en sekund innan vi rusade mot marken


Ingen av oss hade nog en aning om vad var början till när  vi den där natten för snart  20 år sedan  spelad "Bli en" så tyst som möjligt hemma hos David.. Så tyst som man nu kan spela elgitarr och trumpet efter en kväll i en bar.
Här har vi samlat några gamla Röda Rummet inspelningar från åren 1987-1992. När vi gjorde dom var vi ömsom allvarliga och ömsom arga unga män. Vi stod på randen till en värld som var både obegriplig och okänd, men ändå både lockande och skrämmande, Det var det vi skrev om.
Ungdom, ilska och allvar har en tendens att falna  med  åren.  Men  världen är sig lik; obegriplig  och  okänd, både lockande  och skrämmande.  Och kanske är det just därför de här låtarna är både mycket gamla,  men ändå väldigt aktuella.                                            


Vinterlåten 1987 En gång  förnekade vi alla Tom Waits influenser. Förmodligen hade vi lyssnat för lite på Tom för att förstå att det var beröm.
Min spanska vän 1987   Lite tågluffar romantik och en flirt med Spannien och en vacker seniorita Som om du inget vet 1987  Det måste ha varit höst, det måste ha varit Europa, det måste ha varit för längesedan.
Jag ser på dig 1988  En sång om att vara vansinnigt kär, fast mest vansinnig.  Upphovsmanen är okänd, men i på engelska heter den "I look at u"
Ut ur ditt mine 1988  Vi hade lyssnat på Sonic Youth och köpt en trummaskin, En sång om en pojke som blev med barn.
Lika ensam som du 1988 Det fanns hur mycket som helst att dricka, tivolit var i stan och alla var mycket ensamma.
Himmelens Tårar 1992 Från början var det tänkt som en blues och det är det väl också på sitt sätt. Denna version inspelad på porta är nog vår favorit
Stad...Satans stad 1996 En sång om Karlstad, den  blir  aldrig bättre än så här.
Ingen kan säga annat   1996 -

En annan kvinna än Marie  Ett medelålders medelklassdrama, lika spännande händelserikt om ett avsnitt av Äntligen hemma                     Euclide Avenue.  Hey Charlie, berätta om raspiga bluenote-plattor, och stora vackra gamla bilar. Den frusne mannen - här i en istrumental version.

Texter När fönstret öppnats, Drag i det till lämplig storlek
Hem


Copyright Röda Rummet  2004-2006.  Röda Rummet är ett registrerat  varumärke. Allt missbruk beivras. Uppdaterad feb-06
MP3 filerna på denna sida får fritt kopieras och spridas för privatbruk, men ej förändras eller mångfaldigas mot betalning.